Massagetherapie richt zich vooral op de klachten die jij ervaart. Kamp jij met klachten als pijnlijke spieren en gewrichten, hoofdpijn of migraine, maag- en darmklachten, dan kan massage een effectieve oplossing bieden.

Of je nu last hebt van spierspanning door overbelasting, chronische hoofdpijn die je leven bemoeilijkt, of maag- en darmproblemen die je dagelijkse activiteiten beïnvloeden, Essential Life kan jou helpen deze klachten te verlichten en je algehele gezondheid te verbeteren. Alle massagebehandelingen zijn aangepast aan jouw specifieke behoeften en richten zich op het verlichten van deze klachten.

Door middel van verschillende massagetechnieken, zoals diepe weefselmassage, acupressuur en ontspanningsmassage, helpen we pijn en spanning te verminderen, de doorbloeding te verbeteren en het natuurlijke herstelproces van je lichaam te bevorderen. Ons doel is om jou te helpen weer in balans te komen en een betere kwaliteit van leven te ervaren

Esssential life werkt vanuit een holistisch oogpunt, waarbij ik niet alleen naar jou fysieke klachten kijk, maar ook naar de mentale. Vaak In  eerste instantie kijk ik specifiek naar de klacht(en) en de eventuele ongemakken die je daarbij ervaart. Daarmaast kijk ik ook hoe het met jou innerlijke gaat. Dit alles om jou algehele welbevinden te vergroten. 

Tijdens de klachtgerichte massage zal ik verschillende massagetechnieken (acupressuur, sport, bindweefsel, cupping, quasha) gebruiken om jou zo goed mogelijk weer in je vel te laten zitten. Alle behandelingen zijn er op gericht om zoveel mogelijk doorbloeding te krijgen, waardoor de afvalstoffen afgevoerd worden en de spieren zich kunnen ontspannen.   

Daarom ook is geen een massage hetzelfde bij Essential Life.

Iedere massage die ik geef is uniek en afgestemd op wat op dat moment het beste bij je past. Een warm welkom, de persoonlijke aandacht, even een moment voor jezelf om te beleven wat de massage voor je kan doen.

Na afloop van de massage krijg je even de tijd om in alle rust het effect van de massage te voelen en te integreren en is er ruimte voor het delen van je ervaring met een glas  water.

 

Essential Life werkt vanuit een holistische oogpunt, hierbij kijk ik niet alleen naar jouw fysieke klachten, maar heb ik ook aandacht voor jouw mentale welzijn. Mijn  missie is om jouw algehele gezondheid te vergroten, omdat ik geloof dat lichaam en geest nauw met elkaar verbonden zijn.

In eerste instantie richt ik me op de specifieke klachten die je ervaart en de ongemakken die daarbij horen. Maar we gaan verder dan dat. We willen ook weten hoe het met jou van binnen gaat, hoe je je voelt en wat je nodig hebt om in balans te komen.

Onze klachtgerichte massages maken gebruik van verschillende massagetechnieken, waaronder acupressuur, sportmassage, bindweefselmassage, cupping en guasha. Deze technieken zijn allemaal gericht op het bevorderen van de doorbloeding, het afvoeren van afvalstoffen en het ontspannen van de spieren. Geen enkele massage is hetzelfde bij Essential Life, omdat we elke behandeling afstemmen op wat op dat moment het beste bij jou past.

Bij Essential lijf ervaar je een warm welkom en persoonlijke aandacht. We willen dat je even een moment voor jezelf hebt om te ontdekken wat de massage voor je kan doen. Na de massage geven we je de ruimte om in alle rust het effect van de behandeling te voelen en te integreren. Je kunt genieten van een glas water en de tijd nemen om je ervaring met ons te delen.

Bij Essential Life gaat het niet alleen om het verlichten van klachten, maar om het creëren van een harmonieus geheel waarin lichaam en geest in balans zijn. We nodigen je uit om deze reis naar welzijn met ons te beleven.

 

Effecten van klachtgerichte massage

 1. Stressverlichting: Massages zijn een uitstekende manier om stress en spanning te verminderen. Ze helpen de productie van stresshormonen te verminderen en bevorderen de afgifte van feel-good hormonen zoals endorfines, waardoor je je ontspannen en gelukkig voelt.

 2. Ontspanning van Spieren: Massages kunnen spierspanning verminderen en knopen in de spieren losmaken. Dit kan pijn verlichten en je spieren meer flexibiliteit en bewegingsvrijheid geven.

 3. Verbeterde Circulatie: Massage stimuleert de bloedcirculatie, wat kan bijdragen aan een betere zuurstof- en voedingsstoffenvoorziening van de spieren en weefsels. Dit kan helpen bij het herstel van blessures en het verminderen van zwelling.

 4. Pijnvermindering: Mensen met chronische pijnklachten, zoals rugpijn, nekpijn of hoofdpijn, kunnen aanzienlijke verlichting ervaren door regelmatige massages.

 5. Verbeterde Slaapkwaliteit: Massages kunnen helpen om slaapproblemen zoals slapeloosheid te verminderen. De ontspanning die je tijdens een massage ervaart, kan je helpen gemakkelijker in slaap te vallen en dieper te slapen.

 6. Stimulatie van het Lymfestelsel: Massage kan de afvoer van afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam stimuleren, wat kan bijdragen aan een verbeterde algehele gezondheid.

 7. Verhoogde Flexibiliteit: Door het losmaken van strakke spieren en het verbeteren van de bloedtoevoer naar de gewrichten, kan massage helpen bij het vergroten van de flexibiliteit en het bereik van beweging.

 8. Stimulatie van het Immuunsysteem: Er is enig bewijs dat massages het immuunsysteem kunnen versterken, waardoor het lichaam beter in staat is om ziekten af te weren.

 9. Emotionele Welzijn: Massages kunnen ook een positief effect hebben op je emotionele welzijn. Ze kunnen helpen bij het verminderen van angst, depressie en het verbeteren van je algehele gemoedstoestand.

 10. Verbinding van Lichaam en Geest: Holistische massages kunnen je helpen om een diepere verbinding tussen lichaam en geest te ervaren, waardoor je je meer in balans voelt.

Afhankelijk van de klacht maak in van onderstaande massages gebruik, van onderstaande massagetechnieken

 • sportmassage
 • acupressuur
 • zweedse massage
 • shiatsu
 • voetreflex
 • evt. in overleg guasha of cupping

Tarief €35,-

Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten. 

In eerste instantie zou mijn advies uitgaan naar 1x per week of 1x per twee weken voor het behandelen van de klacht.

Tips & Weetjes

Hygiëne & Comfort

 • Neem voor de massage een frisse douche. Dit is voor ons beide wel zo prettig en hygiënisch.
 • Gebruik na het douchen geen bodylotion, bodybutter, olie etc. Zeker wanneer ik cupping of de guasha steen ga gebruiken, kunnen dit vervelende plekken creëren.
 • Trek kleding aan die voor jou prettig en gemakkelijk zitten. Wel zo fijn voor na de massage!
 • Het is belangrijk dat je tijdens de massage lekker ligt en de behandeling mag geen pijn doen. Ervaar jij dit anders, geef dit dan aan!!

 

Huisregels

 • Je hoeft niet zelf je handdoeken mee te nemen.
 • Het ondergoed (slip, boxer, string) blijven tijdens de massage altijd aan. Ik doe NIET aan erotische massages.
 • Ben je onder behandeling van een arts/ fysio etc, ben je onlangs geopereerd, heb je een hoge/lage bloeddruk of heb je een allergie, dan hoor ik het graag. Voor de massage aan zal ik je ook altijd een aantal vragen stellen, zodat ik zeker weet dat mijn behandeling jou ook goed gaat doen.

 

 

Overige handige tips

 • Zet je telefoon tijdens de massage uit of op stil. Zo blijft het ook lekker rustig en kun je goed ontspannen!
 • Praten tijdens een massage? Dat mag zeker, maar je mag ook in alle rust genieten van de massage. De keuze ligt geheel bij jou.
 • Rustgevende muziek? Kan, mag, hoeft niet!
 • Slapen tijdens een massage? Zeker doen, jou lichaam geeft aan dat het hier behoefte aan heeft, hou het daarom vooral niet tegen. Ik maak je vanzelf weer wakker!
 • Snurken? Ook daar kan ik wel tegen!
 • Zorg ervoor dat je na de massage even niets hoeft te doen zodat je in alle rust nog kunt nagenieten.
 • Een massage in de avond? Als het kan, ga dan na de massage lekker de bank op/in bed, lees nog even een boekje maar vermijd tv/ telefoons. Deze geven een blauw licht af, wat je weer wakker en alert maakt. Super zonde dus!
 • Blijf zowel voor als na een massage goed water drinken! Met een massage maak ik de afvalstoffen los. Je lichaam moet deze natuurlijk nog afvoeren. Dit doe je door water te drinken. Zo heb je het meeste effect van de massage.
 • Als je een stevige massage hebt gehad kan het zijn dat je hier nog wat nawerking van gaat voelen, spierpijn, beurs gevoel, soms kun je emotioneel worden, of je zelfs wat grieperig gaan voelen. Ik heb immers veel afvalstoffen los gemaakt. Wanneer je veel water drinkt kun je grotendeels deze symptomen voorkomen. Mochten de klachten aanhouden neem dan even contact op.
 • Twijfel je over welke massage bij jou past? Geen probleem ik help je graag met je keuze! Aan de hand van de informatie die jij mij geeft kijken we welke behandeling er bij jou past.