Cellulite

Allereerst, cellulite is heel normaal en meer dan 90 procent van de vrouwen heeft het op heupen, benen en billen.  Je moeder noemt het waarschijnlijk een ‘sinaasappelhuidje’ .

Hoewel er geen wondermiddel bestaat dat voor altijd afrekent met cellulite (nee, ook geen smeersels), kun je wel wat dingen proberen om het zichtbare effect ervan te verminderen, zoals bijvoorbeeld cupping. Tijdens mijn behandelingen maak ik gebruik van bindweefselmassage, cupping en evt. guasha. Drie effectieve manieren om jou putjes en deukjes te verminderen of grotendeels te laten verdwijnen. 

Wat is cellulite ?

Cellulite is een veelvoorkomende huidaandoening waar menig vrouw mee te maken heeft. Er verschijnen dan putjes, bobbels en deukjes op de huid, met name op de benen en billen. Het wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren, waaronder de stagnering van de bloed- en lymfecirculatie, ophoping van vetcellen onder het huidoppervlak, de verzwakking van bindweefsel en de afname van de elasticiteit van de huid.

Cellulite komt bij zowel mannen als vrouwen voor, maar het komt vaker voor bij vrouwen vanwege de specifieke structuur van het onderhuidse vet en bindweefsel. Cellulite is gelukkig niet schadelijk voor de gezondheid. Wel worden sommige mensen onzeker van cellulite op hun lichaam.

Waarom werkt cupping zo goed tegen cellulite en striae?

Cupping is de techniek van het vacuüm trekken van de huid, door gebruik te maken van de zogenaamde cups. Hierdoor wordt het bloed naar het huidoppervlak getrokken waardoor de bloedsomloop ter plaatse wordt gestimuleerd. Technisch gezien is het te vergelijken met bindweefselmassage. Hier wordt ook plaatselijk, diep, het weefsel gestimuleerd om zo de doorbloeding goed op gang te brengen met alle positieve gevolgen van dien. 

Cupping heeft veel voordelen:

  • Het vermindert je cellulite.
  • Maakt littekens minder zichtbaar.
  • Reinigt de huid van giftige stoffen.
  • Biedt een sneller spierherstel na het sporten.
  • Zorgt voor minder vermoeide benen.
  • En zorgt voor een strakkere huid

Hoewel cupping erg effectief kan zijn, is het geen wondermiddel. Je zal meerdere sessies nodig hebben, wil je een beter en blijvend resultaat zien. Daarom bied ik in mijn praktijk een kuur aan van 8x, waarbij je de laatste sessie gratis krijgt. 

Tarief € 65,-

de behandeling duurt 60 minuten

Kuur – 8x = € 455,-