Litteken behandeling

Bijna iedereen heeft wel ergens op zijn lichaam een litteken zitten. De meeste zijn onschuldig en geven weinig tot geen klachten. Soms zijn er wel klachten als bijvoorbeeld pijn, een rode kleur etc. Bij dit soort klachten is het aan te raden tot actie over te gaan.

Wat is een litteken?

Een litteken is een normale reactie van de huid op een beschadiging. Dit letsel kan ontstaan door een ongeval, operatie of bijvoorbeeld een brandwond.

In veel gevallen ontstaat er na verloop van tijd een litteken dat niet pijnlijk is en een lichte kleur heeft. Hierbij is meestal sprake van een oppervlakkige of een kleine huidbeschadiging. Het vormen van een litteken kan tot twee jaar na de beschadiging duren en is sterk afhankelijk van de vorm, grootte en plek van het letsel.

Soms reageert het lichaam afwijkend op een beschadiging, waardoor een sterk afwijkend litteken kan ontstaan. Dit litteken kan problemen geven zoals pijn, jeuk of een verminderde beweeglijkheid. Daarnaast kan het litteken als lelijk of ontsierend worden ervaren, wat maakt dat iemand hierdoor niet lekker in zijn vel kan zitten en dit litteken liever verborgen houdt.

Hoe wordt een litteken behandeld?

Door middel van  bindweefselmassage, cupping, lymfedrainage en medical taping kan ik een litteken effectief behandelen. Je merkt al na de eerste behandeling verschil. Door deze technieken te gebruiken, maar ik ruimte in het litteken, waardoor de afvalstoffen kunnen worden afgevoerd en de doorbloeding op gang kan komen. De kinesiotape die ik gebruik werkt ook na de behandeling nog door.

Voordelen van een littekenbehandeling:

 
  • De doorbloeding van het litteken en de huid rondom het litteken verbeterd 
  • De stofwisseling van je huid wordt geactiveerd

  • De elasticiteit van je huid wordt bevorderd en je huid wordt steviger

  • Gifstoffen en afvalstoffen kunnen makkelijker worden afgevoerd en blokkades worden opgeheven 

  • De lymfe- en bloedcirculatie wordt gestimuleerd

  • Het maakt verklevingen los, voert afvalstoffen en vocht af

  • Je huid herstelt van trauma

Tarief € 45,-

behandeling duurt ongeveer 45 minuten.