Shiatsu

Wat is Shiatsu?

Shiatsu is van oorsprong een Oosterse therapievorm. In de Japanse taal betekent shi vinger en atsu druk. Waar de acupuncturist werkt met naalden op hele specifieke punten, oefent de shiatsutherapeut loodrechte druk uit op deze drukpunten en op energiebanen. Traditioneel heten deze punten tsubo’s die zijn te beschouwen als spanningspunten die corresponderen met spieren, botten, bloedvaten, zenuwen, lymfevaten en endocriene klieren. Druktoepassing op deze punten stimuleert niet alleen de huid en verlicht spierstijfheid, maar reguleert eveneens het zenuwstelsel, bevordert de spijsvertering en stimuleert de bloed- en lymfecirculatie en activeert daarmee het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Naast de drukpunten worden er ook  rotaties en strekkingen gedaan, zodat jou energie (Chi of Ki) nog meer kan gaan stromen.

Wat kan shiatsu voor je betekenen?

Shiatsu massage herstelt de balans tussen lichaam en geest. Een shiatsu behandeling bevordert de doorstroming van ‘Chi of Ki’- de vitale levensenergie. In de Oosterse geneeskundige visie staan alle levensfuncties op lichamelijk – fysiologisch, emotioneel, psychisch en spiritueel niveau in relatie met ‘Chi’. Een vrije onbelemmerde circulatie van ‘Chi’ resulteert in een goede gezondheid. Verstoring van deze circulatie door o.a. stress, externe invloeden en uitputting is binnen deze visie de oorzaak van ziektesymptomen. Shiatsu massage onderscheidt zich van massage en andere Westerse manuele technieken doordat shiatsu massage zich richt op de stroming van Chi – de levensenergie.

Shiatsu verbetert de bloedsomloop en vochthuishouding en versterkt de basisconditie. Hierdoor verminderen lichamelijke klachten, zoals rugpijn, stijfheid in nek en schouders. Emoties en spanningen komen vrij, waardoor de vitale energie weer gaat stromen. Zo ontstaat er ruimte voor een nieuw evenwicht. Ook bij chronische klachten kan shiatsu een bijdrage leveren, de behandeling is dan gericht op het verminderen van de klachten en het verhogen van de weerstand.

Voordelen van Shiatsu

  • Voorkomt, verhelpt of vermindert fysieke en/of emotionele klachten.
  • versterkt je weerstand.
  • vergroot de fysieke mobiliteit.
  • maakt je fris en energiek.
  • geeft rust in je hoofd.
  • je ademhaling wordt dieper.
  • je krijgt een beter contact met je lichaam en emoties, waardoor je innerlijke balans vergroot.

Tarief: €35,-

Een behandeling duurt tussen de 30 en 45 minuten.